Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 30-39 ετών με AstraZeneca – Άμεσα και οι 40-49 χρονών

Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των 30-39 ετών με AstraZeneca – Άμεσα και οι 40-49 χρονών

Ήδη μπορούν να κλείνουν ραντεβού και Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί - Μεγάλη Πέμπτη είναι η σειρά των 40-44 ετών και Μεγάλο Σάββατο οι 45-49 χρονών

Η εκστρατεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην ελληνική επικράτεια και ήδη το σχέδιο της κυβέρνησης να προχωρήσει με τους 30-39 ετών με AstraZeneca έχει μπει σε εφαρμογή, καθώς η πλατφόρμα άνοιξε λίγες ώρες νωρίτερα, ήδη, από απόψε στις 21:30, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι αυτό θα συμβεί τη Μεγάλη Τρίτη.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός και ακόμα καλύτερο είναι ότι έρχεται άμεσα και η σειρά των 40-49 ετών. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr κλείνονται τα ραντεβού για τους 30-39 και θα ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4) να πηγαίνουν τα κέντρα και να υλοποιείται ο σχεδιασμός για την χορήγηση του AstraZeneca.

Τα άτομα πόυ επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού μπορούν να το κάνουν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους, αλλά του ΑΦΜ τους και με τους κωδικούς του Taxisnet να κάνουν την εγγραφή τους.

Στην ενημέρωση της Μεγάλης Δευτέρας (26/4) για τον εμβολιασμό ανακοινώθηκε και το άνοιγμα των ραντεβού για τους 40άρηδες.

Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου, οι ηλικίες από 45-49 θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό ο οποίος θα γίνεται με τα σκευάσματα που θα είναι διαθέσιμα στα εκάστοτε εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς και το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson.