Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό, το lockdown και τα μέτρα στήριξης

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό, το lockdown και τα μέτρα στήριξης

Πώς αισθάνονται έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού και ποια η στάση τους απέναντι στα εμβόλια

Την ικανοποίηση των πολιτών, τόσο για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, όσο και από την σταδιακή άρση του lockdown και τα οικονομικά μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση, κατεγραψε η δημοσκόπηση της Pulse για τον τ/σ ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και πόσο ανησυχεί αυτό τους πολίτες, το 59% απαντά ότι ανησυχεί (31% πολύ και 28% αρκετά), το 18% ότι ανησυχεί σε μέτριο βαθμό και το 18% ότι ανησυχεί από λίγο ως καθόλου, ενώ το 5% δεν απαντά.

Στο ερώτημα, αν θα κάνετε το εμβόλιο, το 56% απαντά σίγουρα, το 19% μάλλον ναι, το 10% μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι, ενώ το 3% δεν απαντά.

Όσον αφορά το πότε επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, το 56% απαντά άμεσα, το 13% μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είστε από την οργάνωση και την πορεία του εμβολιασμού, το 25% απαντά πολύ, το 23% αρκετά, το 21% μέτρια, το 10% λίγο, το 15% ελάχιστο ως καθόλου και το 6% δεν απαντά.

Ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, το 33% απαντά ότι είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση, το 21% ότι μάλλον είναι προς την σωστή κατεύθυνση, το 17% ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 21% ότι είναι σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση και το 8% δεν απαντά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, το 43% απαντά ότι είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση, το 32% ότι μάλλον είναι προς την σωστή κατεύθυνση, το 9% ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% ότι είναι σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση και το 9% δεν απαντά.

Για τα πρόσφατα μέτρα φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεων, το 26% απαντά ότι κινούνται σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση, το 29% ότι μάλλον κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, το 15% ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 14% ότι είναι σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση και το 16% δεν απαντά.

Τέλος, όσον αφορά στη στάση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, το 51% την αξιολογεί σίγουρα θετικά, το 24% μάλλον θετικά, το 7% μάλλον αρνητικά, το 4% σίγουρα αρνητικά και το 14% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση της Pulse διενεργήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.305 πολιτών από όλη την Ελλάδα με δικαίωμα ψήφου.