Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα καταγγελία ότι πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα καταγγελία ότι πούλησαν το σπίτι ηλικιωμένης με άνοια

Σύμφωνα με τoν δικηγόρο της καταγγέλλουσας, η διευθύντρια πούλησε το ακίνητο 50.000 ευρώ, ενώ είχε αντικειμενική αξία 170.000 ευρώ

Πληθαίνουν ημέρα με την ημέρα οι καταγγελίες αναφορικά με το γηροκομείο στα Χανιά, το οποίο ερευνάται για 73 θανάτους.

Μια ακόμη καταγγελία φέρνει στο φως το flashnews.gr, για την περίπτωση μιας ηλικιωμένης, ευκατάστατης οικονομικά τροφίμου στον οίκο ευγηρίας από το 2013 έως το 2017 που απεβίωσε και που, σύμφωνα με την καταγγελία, η δομή της υφάρπαξε περιουσιακό της στοιχείο και συγκεκριμένα μια οικία, η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου συγγενικού της προσώπου, η ηλικιωμένη, που έπασχε από άνοια, έκανε το 2017 ένα ειδικό πληρεξούσιο στην ιδιοκτήτρια της δομής, με το οποίο την εξουσιοδοτούσε να πουλήσει ένα δικό της ακίνητο, σε κεντρικό σημείο στην πόλη των Χανίων.

Η πλευρά της ανιψιάς της ηλικιωμένης σημειώνει ότι η ηλικιωμένη είχε χαρτί από νευρολόγο ότι έπασχε από άνοια και χρειαζόταν να οριστεί «δικαστική συμπαράσταση», δηλαδή κάποιος από το δικαστήριο, ο οποίος θα χειρίζονταν τις προσωπικές της υποθέσεις, διότι η ηλικιωμένη δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της (δύο ανηψιές συγκεκριμένα). Μάλιστα, η καταγγελία αναφέρει ότι στο σπίτι υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα, κοσμήματα, λίρες κτλ.

Από το 2014 που έγινε το πληρεξούσιο έως το 2017 δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η πώληση το 2017

Ωστόσο, σύμφωνα με τoν δικηγόρο της καταγγέλλουσας, το 2017 η διευθύντρια πούλησε (εκ μέρους της ηλικιωμένης) το ακίνητο που, ενώ είχε αντικειμενική αξία 170.000 ευρώ το έδωσε για 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα μάλιστα αυτές τις 50.000 ευρώ, η ιδιοκτήτρια τις έδωσε στα χέρια της γιαγιάς που ήταν 91 ετών και η οποία έφυγε από τη ζωή τρεις μήνες αργότερα, εντός του 2017.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της συγγενούς της ηλικιωμένης αναφέρει ότι το ακίνητο πουλήθηκε σε συγγενικό πρόσωπο του κατασκευαστή μιας κτηριακής επέκτασης της δομής ηλικιωμένων που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Η υπόθεση φυσικά έχει εξέλιξη αφού αναμένεται άρση του τραπεζικού απορρήτου τόσο της ηλικιωμένης γυναίκας (αν και όπως λέει ο δικηγόρος της καταγγέλουσας τα χρήματα τα πήρε στο χέρι η ηλικιωμένη), όσο και άρση τραπεζικού απορρήτου της ιδιοκτήτριας της δομής.

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει αναφορά και στην εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τα περιουσιακά στοιχεία τρόφιμων της δομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες έγιναν επώνυμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...