Θάνατοι σε γηροκομείο στα Χανιά: Χειροπέδες σε έναν νοσηλευτή

Θάνατοι σε γηροκομείο στα Χανιά: Χειροπέδες σε έναν νοσηλευτή

Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Στη σύλληψη ενός νοσηλευτή του γηροκομείου στα Χανιά, το οποίο ερευνάται για 73 θανάτους, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές με την αυτόφωρη διαδικασία το βράδυ της Κυριακής (25/04).

Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση γυναίκας που έχει καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται άλλα δύο άτομα, ένας νοσηλευτής και μια γυναίκα, φίλη της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου, οι οποίοι αναμένεται σήμερα, Δευτέρα να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Και τα τρία πρόσωπα, φέρονται να διατύπωσαν ευθέως κατηγορίες στο πρόσωπο της μηνύτριας, κατονομάζοντάς τη, με σχόλιά τους κάτω από δημοσίευμα που αφορούσε στην επίμαχη υπόθεση, ως σκευωρό που εξαγοράζει μάρτυρες κατηγορίας.

«Φοβόντουσαν να ζητήσουν χαρτί υγείας»

Πρώην εργαζόμενη, η οποία δεν ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, μίλησε στο Open το πρωί της Δευτέρας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο, αλλά και τον τρόπο που συμπεριφέρονταν αρκετοί στους τρόφιμους:

«Είναι περίεργο να λέμε ότι είναι σοκαρισμένα τα Χανιά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο φως η υπόθεση, είχαν γίνει και παλιότερα καταγγελίες. Δεν είχαμε πρόσβαση εμείς οι βοηθοί νοσηλευτών στους συγγενείς, να προειδοποιήσαμε. Επικρατούσε το απόρρητο, η σιωπή. Ούτε μεταξύ μας δεν μας αφήναν να μιλάμε, συνεννοούμασταν με τα μάτια. Τους καθίζανε στα αμαξίδια, κλεισμένους στα δωμάτια, ούτε στο σαλόνι δεν τους άφηναν. Οι άνθρωποι είναι αβοήθητοι, κατάκοιτοι, επικρατεί τρόμος, φοβόντουσαν να ζητήσουν χαρτί υγείας. Θέλανε να με διώξουνε από καιρό».

«Είναι γελοίο, άνθρωποι να κλαίνε στα χέρια σου και να σου λένε, “μίλα, άνοιξε το στόμα σου”. Δεν τους έδιναν το τηλέφωνο ούτε να μιλήσουν στους συγγενείς. Ερχόντουσαν και δεν τους άφηναν να τους πλησιάσουν. Μίλησα γιατί οι άνθρωποι είναι αιχμάλωτοι, κάτι πρέπει να κάνει η κοινωνία. Όσο ήμουν εκεί πέθαναν 25 άτομα, μπορεί και παραπάνω», είπε.