Υπόθεση γηροκομείου στα Χανιά: Εξετάζεται «ύποπτη» μεταβίβαση ακινήτου

Υπόθεση γηροκομείου στα Χανιά: Εξετάζεται «ύποπτη» μεταβίβαση ακινήτου

Στο μικροσκόπιο των αρχών πάνω απο 70 θάνατοι ηλικιωμένων

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει, πλέον, οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά με την τελευταία από αυτές να δίνει νέα διάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ η Εισαγγελία φέρεται να ερευνά και μία μεταβίβαση ακινήτου ηλικιωμένου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ύποπτη».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι Καταγγελίες από πρώην εργαζομένους και συγγενείς τροφίμων για χορήγηση ψυχοφαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η έρευνα που αφορά τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας περιλαμβάνει περισσότερους από 70 θανάτους ηλικιωμένων, με επτά πρώην εργαζομένους να έχουν καταθέσει για το θέμα.

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες και κλοπές, έρχονται να προστεθούν και συγγενείς των τροφίμων.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τόσο πρώην εργαζόμενοι όσο και συγγενείς έχουν καταγγείλει παράνομη χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους για να είναι ήσυχοι.

Πάντως, ο δικηγόρος του γηροκομείου Χανίων απορρίπτει οποιαδήποτε κατηγορία, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» και «ψευδείς» ισχυρισμού, ενώ τονίζει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για να απαντήσουν με αυτά και όχι κατά φαντασία».