Έκδηλος ο φόβος στα Πατήσια μετά τις τρεις άγριες δολοφονίες σε 1,5 μήνα

Έκδηλος ο φόβος στα Πατήσια μετά τις τρεις άγριες δολοφονίες σε 1,5 μήνα

Όλα τα εγκλήματα έχουν γίνει σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων

Το τελευταίο διάστημα οι ειδήσεις που βγαίνουν από τα Πατήσια δεν είναι καλές, ειδικά αυτές που αφορούν δολοφονίες και είναι τρεις τέτοιες τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ατμόσφαιρα τρόμου στους κατοίκους της περιοχής, μετά και από τον θάνατο ηλικιωμένου σε διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων 141 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το θύμα, ηλικίας 77 ετών, εντόπισε δεμένο μέσα στο διαμέρισμά του η ελληνική αστυνομία. Φαίνεται ότι ο στόχος των ληστών είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που ζούνε μόνοι τους και αυτά τα γεγονότα έχουν δημιουργήσει σε όλους τεράστια ανασφάλεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων

Ήταν στις 8 Μαρτίου όταν η 84χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από ασφυξία, πεσμένη μπρούμυτα μέσα στο σπίτι της στην οδό Μηλιαράκη 46 στα Κάτω Πατήσια. Το διαμέρισμα ήταν άνω κάτω, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται σε ληστεία.

Ένα μήνα και δέκα ημέρες αργότερα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, γείτονες εντοπίζουν 90χρονο ηλικιωμένο νεκρό μέσα στο σπίτι του στην οδό Γρηγορίου Κυδωνιών 5.

Ο 90χρονος που ζούσε μόνος, βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και φιμωμένος, ενώ το έγκλημα ενδέχεται να είχε τελεστή αρκετές μέρες νωρίτερα, αφού ο ηλικιωμένος είχε αρκετό καιρό να δώσει σημεία ζωής.

Τρεις μέρες μετά και σε απόσταση 1 χιλιομέτρου, γείτονες εντοπίζουν δολοφονημένο 77χρονο συνταξιούχο μέσα στο σπίτι του στην Πατησίων.

Αν και τον ακούσαν να καλεί σε βοήθεια το προηγούμενο βράδυ και κάλεσαν την αστυνομία, δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.

Τα χαρακτηριστικά των τριών εγκλημάτων είναι κοινά με τα θύματα να είναι ηλικιωμένα και άνω των 77 ετών, να ήταν δεμένα και φιμωμένα και να ζουν μόνα τους, έκτος από την 84χρονη που κατά διαστήματα ζούσε με τον γιό της.

Οι αρχές εξετάζουν αν τα τρία εγκλήματα που είχαν στόχους τους ηλικιωμένους και τις συντάξεις τους να έχουν γίνει από τους ίδιους δράστες, οι οποίοι έχουν χτυπήσει στην ίδια περιοχή σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων.