Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί από την ίδια αιτία σε ένα έτος – Τι έδειξε η εκταφή σε ηλικιωμένη

Θρίλερ σε γηροκομείο στα Χανιά: 68 νεκροί από την ίδια αιτία σε ένα έτος – Τι έδειξε η εκταφή σε ηλικιωμένη

Τι αναφέρουν οι καταγγελίες

Στο στόχαστρων των εισαγγελικών αρχών μπαίνει ένα ιδιωτικό γηροκομείο στα Χανιά, προκειμένου να διερευνηθεί ο θάνατος 68 ηλικιωμένων μέσα σε έναν χρόνο, με αιτία θανάτου για όλους την ανακοπή.

Αναλυτικότερα, με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας που απεβίωσε 11 μήνες πριν, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, ενώ διέμενε στη συγκεκριμένη δομή στα Χανιά. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, η Ασφάλεια Χανίων ξεκίνησε έρευνα για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων, έως και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο πέθαναν σε ένα χρόνο 68 άτομα, αριθμός θανάτων πενταπλάσιος από αυτόν που συνήθως υπάρχει σε οίκους ευγηρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέφερε στο MEGA ο δημοσιογράφος Παντελής Γαΐτσης από το parakritika.gr, στο σώμα της ηλικιωμένης δε βρέθηκε καμία ένδειξη κακώσεων, κατά την εκταφή, η οποία έγινε χθες, Πέμπτη παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας ζητά από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δομή από 1/1/20 ως 23/3/21 με τις ιατρικές γνωματεύσεις που τις συνοδεύουν. Σε όλες αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς και φέρουν όλες την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, οι ηλικιωμένοι, φέρονται να κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να ομιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, κακομεταχείριση, βίαιες πράξεις εναντίον τους, δεσίματα στα κρεβάτια κτλ.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες συγγενών που αμφισβητούν τα αίτια θανάτου των δικών τους ανθρώπων, όπως αυτά αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου.

Πάντως, σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα στελέχη της Ασφάλειας, έκαναν έφοδο στο ίδρυμα πριν από λίγες εβδομάδες και δεν διαπίστωσαν κάτι, γιατί δικαστικός λειτουργός ο οποίος είχε λάβει την πρώτη καταγγελία, προγενέστερα είχε καλέσει υπευθύνους του ιδιωτικού ιδρύματος να καταθέσουν. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανόν να φοβήθηκαν κι έτσι να βελτίωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.