Ανοίγει ο δρόμος του επαναπατρισμού των Ελλήνων ναυτικών του «Angelic Power»

Ανοίγει ο δρόμος του επαναπατρισμού των Ελλήνων ναυτικών του «Angelic Power»

Το πλοίο και το πλήρωμα έχουν εγκλωβιστεί εδώ και 15 μήνες από τις κινεζικές αρχές

Mε πιθανή ημερομηνία την 28η Απριλίου 2021 φαίνεται ότι τελειώνει η περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών του πλοίου «Angelic Power», που ήταν αποκλεισμένοι στην Κίνα.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού: «Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις – δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τον απεγκλωβισμό των Ναυτεργατών του πλοίου Angelic Power στις οποίες η ΠΕΝΕΝ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όλα δείχνουν ότι η πολύμηνη περιπέτειά τους οδηγείται στο τέλος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, οι οποίες προέρχονται τόσο από το ΥΕΝ όσο και από το ΥΠΕΞ, προκύπτει ότι δρομολογείται η παλιννόστηση της πλειοψηφίας των Eλλήνων ναυτικών. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει ήδη έγκριση από το ΥΠΕΞ και τις κινέζικες αρχές για την έκδοση εισιτηρίων με απευθείας πτήση από την Κίνα στην χώρα μας. Οι κινεζικές αρχές έχουν βάλει βέτο στην παλιννόστηση του πλοιάρχου, ο οποίος αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί και του υποπλοιάρχου που υπηρετούν στο πλοίο, καθώς επίσης και των αλλοδαπών ναυτεργατών».

H ΠΕΝΕΝ καλεί τις διπλωματικές αρχές της χώρας, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ενώ επισημαίνει ότι «η πλοιοκτήτρια εταιρεία η οποία έχει διακόψει όχι μόνο την επικοινωνία της με το πλήρωμα αλλά και με τις επίσημες αρχές της χώρας μας».