Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ για χίλιους διασωληνωμένους την περίοδο του Πάσχα

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ για χίλιους διασωληνωμένους την περίοδο του Πάσχα

Τι φοβούνται περισσότεροι οι λοιμωξιολόγοι - Ήδη 847 άτομα είναι στις ΜΕΘ - Η Ματίνα Παγώνη προειδοποιεί

Με μαθηματική πρόοδο αυξάνονται καθημερινά οι ασθενείς που χρειάζονται να εισαχθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ήδη, με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχουν φτάσει τους 847 οι διασωληνωμένοι και οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται ότι μέσα στην περίοδο του Πάσχα ο αριθμός θα ανέβει πολύ περισσότερο.

Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που αντιστέκονται και δεν... ανάβουν το πράσινο φως για διαδημοτικές μετακινήσεις. Τα νοσοκομεία πιέζονται πολύ και στις εφημερίες τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνωστίζονται απ' έξω μεταφέροντας τους ασθενείς.

Μάλιστα, προκαλεί σοκ η πρόβλεψη που έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και κυρίως για την εισαγωγή ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η αύξηση του ιικού φορτίου είναι τραγική, που σημαίνει μετάδοση της πανδημίας, μας δείχνει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα» σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των διασωληνωμένων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 στις ΜΕΘ όλης της χώρας. Αναμένεται να φτάσει αυτόν τον αριθμό».

«Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Όλοι θα θέλαμε να μετακινηγθούμε το Πάσχα και να ξεφύγουμε, όμως αυτό δεν θα είναι σωστό», επισήμανε.

Μιλώντας για τις ελευθερίες που ενδεχομένως να υπάρξουν για τους πολίτες, ώστε να μεταφερθούν στην ίδια περιφέρεια, η Ματίνα Παγώνη επανέλαβε ότι θα πρέπει οι οικογένειες να πάνε με τον όρο να είναι με τους ίδιους ανθρώπους που συναναστρέφονται και στην πόλη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν για τις λειτουργίες των εκκλησιών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Εκκλησία είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, επανέλαβε ότι στόχος των ιατρών είναι η εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό.