Έφτιαχνε πλαστά αρνητικά τεστ για κορονοϊό και τα πουλούσε – Πόσο τα έδινε

Έφτιαχνε πλαστά αρνητικά τεστ για κορονοϊό και τα πουλούσε – Πόσο τα έδινε

Τρεις συλλήψεις στη Νίκαια

Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπές γυναίκες ηλικίας 31, 45 και 51 ετών πέρασαν οι αστυνομικές αρχές, για πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών τεστ για κορονοϊό.

Αναλυτικότερα, στις 18 Απριλίου η 51χρονη προσπάθησε να μπει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ως συνοδός ασθενή που νοσηλευόταν, επιδεικνύοντας αρνητικό μοριακό τεστ για τον κορονοϊό, με τα στοιχεία της 45χρονης, η οποία βρισκόταν μαζί της στο νοσοκομείο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις συνέλαβαν και όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά την επίμαχη βεβαίωση την είχαν προμηθευτεί από την 31χρονη κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν την 31χρονη και τη συνέλαβαν τη στιγμή που παρέδιδε στην 51χρονη πλαστή βεβαίωση, έναντι του χρηματικού ποσού των -10- ευρώ.

Όπως εξακριβώθηκε, η 31χρονη κατηγορούμενη κατάρτιζε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακού τεστ και rapid test για τον COVID -19 και τις πωλούσε, έναντι του ποσού των -10- ευρώ, σε γυναίκες, προκειμένου αυτές να τις χρησιμοποιήσουν για να εισέλθουν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, για να εργασθούν ως συνοδοί ασθενών.