Στον εισαγγελέα η ΠΟΕΔΗΝ για τους θανάτους ασθενών στο Δρομοκαΐτειο

Στον εισαγγελέα η ΠΟΕΔΗΝ για τους θανάτους ασθενών στο Δρομοκαΐτειο

«Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού»

Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μετά τα τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού και τους θανάτους τροφίμων στο Δρομοκαΐτειο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός σε δήλωσή του, στο Δρομοκαΐτειο την Κυριακή (18/4) κατέληξε και έκτη ασθενής η οποία είχε εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση πριν από τρεις εβδομάδες.

«Ο απολογισμός της διασποράς του κορονοϊού στο Δρομοκαΐτειο που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στον Εισαγγελέα είναι μέχρι τώρα έξι νεκροί και πέντε ακόμη νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς. Ακόμη τρεις από τους νεκρούς ασθενείς από κορονοϊό είχαν εμβολιασθεί. Τη δεύτερη δόση την έκαναν τρεις ημέρες πριν εμφανίσουν συμπτώματα. Ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Ήδη ο Εισαγγελέας διέταξε και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση αξιολογώντας ως πολύ σοβαρή την υπόθεση. Κλήθηκα ήδη και κατέθεσα στον ανακριτή ως πρόεδρος του Σωματείου. Ζήτησα την άμεση μεταφορά των ασθενών με κορονοϊό από το Δρομοκαΐτειο που δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή νοσηλεία», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα κατέθεσα στον ανακριτή ότι δεν επιθυμώ τη ποινική δίωξη κανενός. Στόχος της προσφυγής μας στη δικαιοσύνη είναι να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Να σταματήσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία να νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού».

Ο ίδιος, τέλος, συνέστησε προσοχή και υπογράμμισε: «Ακόμη και οι εμβολιασμένοι, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Διπλή μάσκα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω».

Παρακαλούμε περιμένετε ...