Το σχέδιο «ΟΔΟΣ» για να μπει φρένο στα κορoνοπάρτι στις πλατείες

Το σχέδιο «ΟΔΟΣ» για να μπει φρένο στα κορoνοπάρτι στις πλατείες

Γιατί η κυβέρνηση υιοθετεί το μοντέλο της πλατείας Βαρνάβα

Με το μέτωπο των κορoνοπάρτι και των φαινομένων συνωστισμού στις πλατείες ασχολείται το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η απειλή για εκτίναξη των κρουσμάτων είναι τεράστια και δημιουργείται ανησυχία, λόγω του ότι ο καιρός ευνοεί και το γεγονός ότι παραμένει κλειστή η εστίαση, δεν βοηθά στη διοχέτευση του κόσμου με κανόνες και ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbeast.gr, το θέμα κυριάρχησε σε σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό γιατί η επέμβαση της Αστυνομίας θα μπορούσε να προκαλέσει φαινόμενα τύπου Νέας Σμύρνης. «Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο newsbeast.gr, ενώ φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα διαχείρισης οριοθέτησης συναθροίσεων) στα πρότυπα της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Πρόκειται για ό,τι πιο ήπιο διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή αστυνομικούς με ειδική γαλάζια στολή και χωρίς οπλισμό. Στόχος είναι να λειτουργούν αποτρεπτικά, όταν παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού (μάσκες- κοινωνικές αποστάσεις).

«Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κόσμο. Η γραμμή είναι να κινηνούμαστε με περιπολικά, ηχητικά μηνύματα και παραινέσεις στους πολίτες» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...