Πάσχα στο χωριό: Τα κορονοπάρτι απομακρύνουν το σενάριο της μετακίνησης

Πάσχα στο χωριό: Τα κορονοπάρτι απομακρύνουν το σενάριο της μετακίνησης

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Μακρινό σενάριο φαντάζει κάθε μέρα και περισσότερο η μετακίνηση εκτός νομού για Πάσχα στο χωριό. Τα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και τα κορονοπάρτι που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε πλατείες με εκατοντάδες κόσμου δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τέτοιου είδους αποφάσεις.

Χθες είχαμε και πάλι αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, οι οποίοι έφτασαν του 841, ενώ και τα νέα κρούσματα ήταν αρκετά (1.829), αν κρίνουμε ότι ήταν Κυριακή, ημέρα κατά την οποία δεν γίνονται πολλά τεστς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να κάνουν τις εισηγήσεις τους για το Πάσχα την Παρασκευή ή έως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να διακινδυνεύσει σε καμία περίπτωση το άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων οι ειδικοί εξετάζουν και φέτος να κάνουμε Πάσχα στην πόλη, αλλά με μέτρα όπως τα Χριστούγεννα. Δηλαδή να επιτραπεί να γιορτάσουμε με μία ακόμα οικογένεια ή με λίγους φίλους, οι οποίοι αποτελούν τη λεγόμενη «κοινωνική φούσκα» μας.
Σε αυτήν την περίπτωση οι μετακινήσεις θα γίνονται με μήνυμα στο 13033 και κωδικό 6, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανόν να επεκταθούν μετά τις 21:00, καθώς και οι ιερές ακολουθίες εκείνες τις μέρες ολοκληρώνονται πιο αργά το βράδυ.

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Άγνωστο παραμένει επίσης πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Η Εκκλησία έχει ήδη προτείνει να επιτραπούν περισσότερα άτομα μέσα στους ναούς με τις απαραίτητες αποστάσεις, υπαίθριες ακολουθίες και Ανάσταση στις πλατείες και στο προαύλιο των ναών.

Το σίγουρο είναι ότι μετά το Πάσχα και έως τις 14 Μαΐου, οπότε κι επίσημα θα ανοίξει ο τουρισμός, θα αρχίσουν σταδιακά να επαναλειτουργούν όλες οι δραστηριότητες.