Παυλάκης: Εβδομάδα παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα, με 100 θανάτους καθημερινά

Παυλάκης: Εβδομάδα παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα, με 100 θανάτους καθημερινά

«Με ασαφή στοιχεία υποτιμάμε την πειθαρχία»

Για τα κρούσματα κορονοϊού, το πιθανό άνοιγμα των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα και το λιανεμπόριο μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, κάνοντας ζοφερές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για «εβδομάδα παθών διαρκείας μέχρι το Πάσχα», εξηγώντας πως με τόση κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία, περιμένει μεγάλο αριθμό θανάτων το επόμενο διάστημα. Με κάθε άνοιγμα δραστηριότητας, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβαρυνθεί περισσότερο η κατάσταση, υπογράμμισε.

«Περιμένουμε 100 θανάτους καθημερινά. Κάθε άνοιγμα είναι κίνδυνος να χειροτερέψει η κατάσταση. Το κράτος χρειάζεται να βάλει κανόνες. Το πρώτο μας καθήκον είναι να ρίξουμε τα κρούσματα. Αν γίνει αυτό μπορεί να ελπίζουμε σε ένα καλό Πάσχα και καλό καλοκαίρι, αν όχι ο ιός θα σέρνεται», τόνισε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν θέλει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά που άνοιξαν. «Κάτι τέτοιο θα είναι πισωγύρισμα», είπε.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε πως το πρώτο lockdown ήταν επιτυχημένο γιατί ο κόσμος συμμετείχε, ενώ επεσήμανε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η μεταδοτικότητα του ιού από τις επισκέψεις σε σπίτια συγγενών.

Έκανε την πρόταση να απελευθερωθεί το λιανεμπόριο τις καθημερινές και να παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί το Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά στο Πάσχα στο χωριό, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε πως αν μείνουν οι Αθηναίοι εδώ, θα δούμε γλέντια με περισσότερα άτομα σε σύγκριση με την περιφέρεια.

«Με ασαφή στοιχεία υποτιμάμε την πειθαρχία», αντέτεινε ο κ. Παυλάκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...