Κορονοϊός: Έρχονται ακόμη 1,2 εκατ. εμβόλια της Pfizer στην Ελλάδα – Οι τρεις σύμμαχοι κατά της πανδημίας

Κορονοϊός: Έρχονται ακόμη 1,2 εκατ. εμβόλια της Pfizer στην Ελλάδα – Οι τρεις σύμμαχοι κατά της πανδημίας

Τι είπε για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό και για τα self tests η κυβερνητική εκπρόσωπος

Μετά την επίσπευση των παραδόσεων εμβολίων της Pfizer στην Ε.Ε., έρχονται 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer στην Ελλάδα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η κα. Πελώνη σημείωσε ότι η θετικότητα παρουσιάζει σταδιακή μείωση. Έχουμε τρεις συμμάχους, τα εμβόλια, τον καιρό και τα εκατομμύρια εμβόλια που η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της, ενώ αντίπαλος είναι η κούραση των πολιτών, είπε, τονίζοντας:

«Συμμετέχουμε στην αυτοδιαγνωση και τηρούμε τα μέτρα, μάσκα και αποστάσεις. Δεν χαλαρώνουμε, δεν εφησυχάζουμε».

Παρότρυνε τους μεγαλύτερους σε ηλικία να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα να εμβολιαστούν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι από αύριο, Παρασκευή, ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα self tests, επισημαίνοντας ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η δωρεάν διάθεσή τους στους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τους οποίους η διενέργειά του είναι υποχρεωτική.

Για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, είπε ότι το επόμενο βήμα είναι η έγκρισή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ επισήμανε τη δέσμευση των “27” να είναι έτοιμο το καλοκαίρι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...