Lockdown: Αύξηση πιστών στους ναούς ζητά η Εκκλησία για το Πάσχα

Lockdown: Αύξηση πιστών στους ναούς ζητά η Εκκλησία για το Πάσχα

Ειδικά για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Η Ιερά Σύνοδος απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας με θέμα τις προτάσεις της σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες του Πάσχα. Το βασικό που ζητάει η Εκκλησία είναι να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς και αυτές τις άγιες μέρες να υπάρξει μια περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων του lockdown.

Θέλει να αλλάξουν οι προβλέψεις από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, που σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόταση της Εκκλησίας, ο αριθμός των πιστών θα πρέπει να αλλάξει σε ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Η πρόταση αυτή διαφέρει από την κυβερνητική γραμμή που εφαρμόζεται έως τώρα για ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα μέσα σε έναν κλειστό χώρο, όπως μετέδωσε το Mega.

Η Ιερά Σύνοδος δικαιολογεί την πρότασή της για ένα άτομο ανά 15 τ.μ. λέγοντας ότι το ύψος των ναών και ο καλός καιρός του Πάσχα θα επιτρέψει τον πολύ καλό εξαερισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ζητά από την κυβέρνηση να δώσει έγκριση ώστε οι πιστοί να παραμένουν στους αύλειους χώρους και στις πλατείες των ναών, μια ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι και από τους λοιμωξιολόγους.