Δολοφονία Καραϊβάζ: Προσπάθησαν κι άλλη φορά να τον σκοτώσουν εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προσπάθησαν κι άλλη φορά να τον σκοτώσουν εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση – Εξετάζονται τα δρομολόγια του δημοσιογράφου – Καινούργιο βίντεο από τους ατάραχους εκτελεστές

Πολύ καιρό πριν εκτελέσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, οι δολοφόνοι τον παρακολουθούσαν. Οι αρχές εκτιμούν ότι την περασμένη Παρασκευή δεν ήταν η πρώτη φορά, που οι εκτελεστές επιχείρησαν να τον σκοτώσουν.

Αυτό μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου εργαζόταν ο δημοσιογράφος. Η Αστυνομία θεωρεί ότι επί ένα τριήμερο οι δολοφόνοι έψαχναν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουν τη θανατηφόρα αποστολή τους.

Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα δρομολόγια του δημοσιογράφου. Την Τετάρτη ο Καραϊβάζ έφυγε κανονικά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι που τελείωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όμως πήγε και πήρε από τη δουλειά τη σύζυγό του. Καθυστέρησαν χρονικά, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι μαζί.

Την Πέμπτη, λόγω της θεματολογίας στην εκπομπή, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα, στη 13:00 και έφτασε στο σπίτι τους στη 13:30, ανατρέποντας και πάλι τον χρόνο που έψαχναν οι εκτελεστές του.

Την Παρασκευή όμως, έκανε κανονικά το δρομολόγιο ρουτίνας: 14:20 έφτασε στο σπίτι του στον Άλιμο. Δε βρήκε να παρκάρει έξω ακριβώς από την πολυκατοικία, αφού στο πάρκινγκ είχε παρκάρει ο γιος του το καινούριο του αυτοκίνητο. Έξω από την πολυκατοικία, υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα παρκαρισμένα και αναγκάστηκε να φτάσει στο παρκάκι, περίπου 90 μέτρα μακριά.

Πλέον θεωρείται σοβαρά η πιθανότητα, συνεργοί των δύο δολοφόνων, να είχαν πιάσει με το αυτοκίνητό τους τον χώρο έξω από το σπίτι του, ώστε να τον εξαναγκάσουν να εκτεθεί περπατώντας για κάποια λεπτά μόνος του στον δρόμο.

Νέο βίντεο

Εξάλλου, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, εξετάζει καρέ καρέ η αστυνομία.

Στο βίντεο, που παρουσιάζει το Star, φαίνεται από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων, με μόνο τον οδηγό του οποίου τα ρούχα είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Μάλιστα, υπάλληλος του δήμου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα όσα είδε. «Ακούσαμε τον θόρυβο. Τρία – τέσσερα βήματα μπροστά, είδα ότι υπήρχε άνθρωπος πεσμένος μπρούμυτα, από το κεφάλι να ρέει αίμα, αλλά δεν πλησίασα παραπάνω, πραγματικά φοβήθηκα, δεν ήθελα να έχω την εικόνα του».

«Μέσα σε ένα με δύο λεπτά ήρθε η αστυνομία. Έγιναν πολύ γρήγορα, και ήταν και ατάραχοι, ήταν ήρεμοι. Δεν ξέρω αν πήραν είδηση ότι ήμασταν κι εμείς εκεί ή αν δεν έδωσαν σημασία» είπε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Μου έκανε εντύπωση γιατί υπήρχαν κάμερες απέναντι. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν οι άνθρωποι. Πρόλαβα μόνο να δω τους τελευταίες πυροβολισμούς και που φύγανε» σημείωσε η γυναίκα.