Έρευνα για νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στην Πιερία

Έρευνα για νέο περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στην Πιερία

Μετά από καταγγελία 58χρονου που εμφάνισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα μετά τη σύλληψή του

Διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραβάσεων από αστυνομικούς, σχετικά με περιστατικό που διαδραματίστηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έξω από το δημοτικό γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Πιερίας και ύστερα από καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος 58χρονου και του 29χρονου γιου του, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, πατέρας και γιος παρακολουθούσαν ποδοσφαιρική αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Καθώς στο σημείο είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για να τους απομακρύνουν. Ακολούθησε ένταση, όπως φαίνεται σε βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτες μάρτυρες.

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν ο 58χρονος και ο 29χρονος γιος του, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την αστυνομία για απειλή, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Πατέρας και γιος κατήγγειλαν ωστόσο μέσω του συνηγόρου τους, ότι υπέστησαν αστυνομική βία και προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Όπως ανέφερε,ο συνήγορός τους Δημήτρης Μυλωνέρος, ο 58χρονος απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική, καθώς εμφάνισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ενώ ο 29χρονος μετέβη στο νοσοκομείο της Κατερίνης για ιατρικές εξετάσεις.