Σενάρια για υποχρεωτικά self test σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

Σενάρια για υποχρεωτικά self test σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας

Τη συνταγή που εφαρμόστηκε στα λύκεια για υποχρεωτική διεξαγωγή self test φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η υποχρεωτική αυτοξέταση σε εργαζομένους του λιανεμπορίου και της εστίασης πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη, ενώ πιθανή είναι η εφαρμογή του μέτρου και στους επαγγελματίες των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τουριστικού κλάδου.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν τα τεστ θα γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πάντως θεωρείται ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς φαίνεται ότι στα σχολεία λειτουργεί αποτελεσματικά.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν προς το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη self test σε 900.000 εργαζόμενους

Την Πέμπτη 15 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self test σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στο OPEN, «είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία, ωστόσο είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα. Έχουμε στη διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test. Μέσα στην εβδομάδα από την Πέμπτη θα διατεθούν self test και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, σε 900.000 εργαζόμενους και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Σε τράπεζες, δικαστήρια, λιανεμπόριο και στην ανοιχτή εστίαση».