Lockdown: Πώς θα ψωνίζουμε στα πολυκαταστήματα – Πότε θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

Lockdown: Πώς θα ψωνίζουμε στα πολυκαταστήματα – Πότε θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα και εστίαση

Σταμπουλίδης: Σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο το self test

Την εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα, πάντα με βάση και την θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, πως ακόμα και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, διατύπωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο ίδιος σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο όπως επεσήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζόμενους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα το Αttica, μπορεί να λειτουργήσει.

Επιθυμούμε να γίνει το άνοιγμα των mall χθες, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή , επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτήρισε τον Απρίλιο σημαντικό μήνα και μίλησε για τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους εμβολιασμούς, τα self – test και τον καλό καιρό.