Αύριο η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη

Αύριο η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αποχαιρετά ένα άξιο τέκνο της

Η εξόδιος ακολουθία του υποστράτηγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη, που είχε δωρίσει την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, θα τελεστεί την Δευτέρα 12 Απριλίου, στις 13:30, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παπάγου - Χολαργού.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές υποστράτηγου Εν Ενεργεία.

Επιθυμία της οικογενείας του Ιάκωβου Τσούνη είναι όπως αντί στεφάνων κατατεθούν δωρεές στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ακολούθων ιδρυμάτων:

ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Τράπεζα Πειραιώς: 6558107135319

ΦΛΟΓΑ

ALPHA: GR 8001401120112002002011686

ΕΘΝΙΚΗ: GR 2501101920000019248000010

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Ιάκωβο Τσούνη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, «εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά και σημειώνει ότι η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Ιάκωβου Τσούνη στο Προεδρικό Μέγαρο, από την πρόσφατη παρασημοφόρησή του με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική προσφορά του στη χώρα, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Ελλάδα αποχαιρετά, ένα άξιο τέκνο της. Και όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και επισημαίνει: «Του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος χαρακτήρισε, με ανάρτησή του στο twitter, τη χθεσινή ήμερα ως «ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις» μετά το θανάτου του Ιάκωβου Τσούνη.

Ο εκλιπών είχε δωρίσει την περιουσία για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

«Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έφυγε από τη ζωή ο Ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης. Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την προσφορά του» αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των εφοπλιστών Γιάννη Αγγελικούση και Ιάκωβου Τσούνη, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο θάνατος των Γιάννη Αγγελικούση και Ιάκωβου Τσούνη, αφήνει την Ναυτιλία και τον Ελληνισμό φτωχότερους, αλλά και πιο ισχυρούς, χάρη στην προσφορά τους στη Γαλανόλευκη. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συνεργάτες τους» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας.