Εξαδάκτυλος: Να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο της Χιλής με τα self test

Εξαδάκτυλος: Να μην ακολουθήσουμε τον δρόμο της Χιλής με τα self test

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ δεν έκρυψε τον φόβο του μην ατονήσουν τα μέτρα με τα self test

Την ανησυχία του για τυχόν εφησυχασμό των πολιτών από την πορεία των εμβολιασμών και τα self test, με αποτέλεσμα να ατονήσουν τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Τα self test θα μας βοηθήσουν ως εργαλείο, αλλά δεν είναι το απόλυτο όπλο στη μάχη της πανδημίας και να μην φανταζόμαστε ότι λύσαμε το πρόβλημα» επεσήμανε. Όπως ανέφερε, έχουμε παραδείγματα χωρών που υπέβαλαν σε κανονικά rapid test και pcr test το σύνολο του πληθυσμού τους πολλές φορές και έχουν την πανδημία να μαίνεται, ενώ βρίσκονται σε lockdown.

Από την Δευτέρα, όπως είπε, μπαίνουμε σε μια πολύπλοκη πραγματικότητα, όπου όλοι θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Ανήσυχος για όλα» δήλωσε, μεταξύ αυτών και για το άνοιγμα των Λυκείων και εξέφρασε τον φόβο η χώρα να ακολουθήσει το δρόμο της Χιλής, όπου ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ιδιαίτερα υψηλός, αλλά η πανδημία κάνει θραύση, επειδή εγκαταλήφθηκαν, όπως είπε, γρήγορα τα προστατευτικά μέτρα. «Αυτό εδώ δεν πρέπει να το κάνουμε σε καμία περίπτωση», τόνισε «γιατί θα υπονομεύσει τον τουρισμό μας».

«Για να φτάσουμε επιτυχώς στο Μάιο και την υποδοχή τουριστών, θα πρέπει κάθε βήμα που κάνει ο καθένας, να το μετράμε δύο και τρεις φορές. Περισσότερο από ότι κάναμε χθες ή προχθές» τόνισε. «Δεν είναι το πρόβλημα πίσω μας. Για να φτάσουμε στην κανονικότητα πρέπει να είμαστε όλοι απολύτως συνεπείς» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.