Σοκάρει πρωταθλήτρια της Ενόργανης: Με έσερναν σε όλο το γυμναστήριο

Σοκάρει πρωταθλήτρια της Ενόργανης: Με έσερναν σε όλο το γυμναστήριο

Κατάθεση ψυχής από την Δήμητρα Καστρίτση για τα συμβαίνοντα στο χώρο

Σταματημό δεν έχουν οι αποκαλύψεις στην Ενόργανη Γυμναστική για τις κακοποιήσεις που δέχονταν οι αθλήτριες. Η κατάθεση ψυχής από την πρωταθλήτριας Ευρώπης, Δήμητρας Καστρίτση, σοκάρει.

Όπως είπε η αθλήτρια μιλώντας στο Mega, η ίδια υπέστη ξυλοδαρμό από προπονητή σε ηλικία 7 με 8 ετών, ενώ περίπου στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε ο Γολγοθάς της με μια συγκεκριμένη προπονήτρια.

«Ήταν καθημερινός σχεδόν ο ξυλοδαρμός, τραβήγματα από τα μαλλιά, σύρσιμο σε όλο το γυμναστήριο από τα μαλλιά, τα αυτιά μου μάτωναν από τα τραβήγματα. Και πολλές άλλες τέτοιες κακοποιητικές σκηνές».

Η ίδια σημείωσε ότι το είπε στην οικογένειά της και οι γονείς της αντέδρασαν, υποστήριξε, όμως, ότι αυτοί «οι άνθρωποι είχαν ένα μαγικό τρόπο ακόμα και τους γονείς και τα παιδιά να τα κάνουν υποχείριό τους, λειτουργούσαν εκβιαστικά, λέγοντας αν το παιδί σας δεν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο θα εκδιωχθεί από τη γυμναστική».

Σεξουαλική παρενόχληση στα 12!

Η κ. Κατρίτση αποκάλυψε επίσης, ότι είχε δεχθεί λεκτική σεξουαλική παρενόχληση σε ηλικία 12-13 ετών, από προπονητή, ενώ πρόσθεσε ότι όλα αυτά συζητούνται πολλά χρόνια στον χώρο της Ενόργανης, ωστόσο οι αθλητές τώρα βρήκαν το θάρρος να πουν δημόσια ό,τι συνέβαινε μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά όπως ξυλοδαρμοί, βρισιές, σε ηλικίες από 4 – 8 ετών μέχρι και 14 και αργότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως είπε «υπήρχε τρόμος στα γυμναστήρια, τα παιδιά δεν μπορούσαν να φάνε, δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, δεν υπήρχαν ψυχολόγοι, μπορεί οι προπονητές να τσαντίζονταν για επιπλέον 200 γραμμάτια και να σε έβαζαν τιμωρία, να τρέχεις έξω με μείον βαθμούς».

«Μια από τις χειρότερες στιγμές, ήταν όταν είχα ένα διάστρεμμα στο πόδι, έπρεπε να κάτσω από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γυμναστήριο για να βγάλω τα προγράμματά μου», σημείωσε η αθλήτρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...