Αντίθετος με το άνοιγμα Λυκείων ο Εξαδάκτυλος – «Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί»

Αντίθετος με το άνοιγμα Λυκείων ο Εξαδάκτυλος – «Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί»

«Αν εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στα self test θα στενοχωρηθούμε στο τέλος»

Τη διαφωνία του με το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου εξέφρασε ο πρόεδρος ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα 104,6» ότι «θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς».

«Έχουμε μεγάλη κυκλοφορία του ιού και πίεση στα νοσοκομεία μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου. και πως η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test. επισημαίνοντας ότι η δειγματοληψία είναι μια δυσάρεστη διαδικασία και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. «Όπλο δεν είναι, είναι χρήσιμο εργαλείο εφόσον γίνει σωστά και δηλώνετε ειλικρινά. Αν εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στα self test θα στενοχωρηθούμε στο τέλος», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα, όχι όπως πέρσι.