Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικος καιρός σήμερα με βροχές και χιόνια – Πότε θα επιστρέψει η άνοιξη

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χειμωνιάτικος καιρός σήμερα με βροχές και χιόνια – Πότε θα επιστρέψει η άνοιξη

Τι καιρό θα έχει το Σαββατοκύριακο

Χειμωνιάτικος θα είναι σήμερα, Πέμπτη ο καιρός, ο οποίος αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με μία ψυχρή εισβολή εισβολή από την ηπειρωτική Ελλάδα που έφτασε στη χώρα μας από την ηπειρωτική Ευρώπη. Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης αλλά και νωρίς το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στην περιοχή της Φλώρινας προς τη δυτική Μακεδονία ακόμη και μέσα σε πόλεις.

«Θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το πρωί αλλά προς το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθεί πτώση», τόνισε.

Ενδεικτικό είναι πως μέσα στη Φλώρινα νωρίς το πρωί το θερμόμετρο δεν ξεπερνούσε τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Νευροκόπι τους 3 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 5 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο η θερμοκρασία προσέγγιζε τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα αρχίσει η ψυχρή αέρια μάζα να μετατοπίζεται προς τα νότια και ο υδράργυρος θα ξεκινήσει να υποχωρεί. Τα θερμόμετρα στην Αττική νωρίς το πρωί έδειχναν 14 βαθμούς, στην Πάτρα 15 βαθμούς και στην Τρίπολη 10.

«Η χώρα μοιάζει χωρισμένη στα δύο. Από τη Θεσσαλία και πιο βόρεια επικρατεί χειμωνιάτικος καιρός νοτιότερα όμως οι θερμοκρασίες θυμίζουν άνοιξη», είπε και υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος της ημέρας οι ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επηρεάζουν ακόμη και τις πιο νότιες περιοχές και αύριο το κρύο θα κάνει αισθητή την παρουσία του κυρίως το πρωί».

Χιονόνερο μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα

Όπως επισήμανε, «η ημέρα ξεκινά προς τα βόρεια τμήματα με έναν χειμωνιάτικο καιρό που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο στις πιο πεδινές περιοχές και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα»..

«Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, αλλά και μέσα στο Αιγαίο. Καλύτερος θα είναι ο καιρός προς τη δυτική Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Οι βοριάδες θα είναι πολύ δυνατοί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ» είπε.

Συννεφιασμένος ο καιρός στην Αττική - Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά στην Αττική ανέφερε πως όσο πηγαίνουμε προς το μεσημέρι οι συννεφιές θα γίνονται πιο έντονες. «Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 10 βαθμούς», δήλωσε και εξήγησε πως στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτά τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια και ήδη από αύριο Παρασκευή δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου. Από το Σάββατο θα αρχίσει και η άνοδος της θερμοκρασίας με την άνοιξη να επιστρέφει.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αγγίζει και θα ξεπεράσει τοπικά πάλι τους 20 βαθμούς.