Δερμιτζάκης: Δημοσιεύματα ανοησίες για τα self test – Η διαφορά με τα rapid

Δερμιτζάκης: Δημοσιεύματα ανοησίες για τα self test – Η διαφορά με τα rapid

«Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές»

Τις διαφορές μεταξύ των self test και των rapid test ανέδειξε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για «δημοσιεύματα ανοησίες», όπως τα χαρακτήρισε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Self rapid tests. Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορά με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές».

Self rapid testsΕπειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test...

Posted by Manolis Dermitzakis on Wednesday, 7 April 2021

Παρακαλούμε περιμένετε ...