Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Διαμαρτυρία υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Διαμαρτυρία υγειονομικών για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Δείτε τις εικόνες του news.gr έξω από το υπουργείο Υγείας

Τον δικό τους αγώνα κάνουν οι υγειονομικοί, των οποίων τα σωματεία εργαζόμενων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις έξω από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) βρίσκονται, ήδη, έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Επίσης σήμερα πραγματοποίησε συγκέντρωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό θανάτου νοσηλευτή από κορoνοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

Δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος