Δύο ειδών self test στα φαρμακεία: Οι διαφορές και η διαδικασία

Δύο ειδών self test στα φαρμακεία: Οι διαφορές και η διαδικασία

Δείτε φωτογραφίες του news.gr από τις συσκευασίες

Από σήμερα βρίσκονται στα φαρμακεία τα self test, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες και να κάνουν μόνοι τους τον έλεγχο που θα τους δείχνει αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Tα self tests που θα δίνονται δωρεάν στους πολίτες από το κράτος παραδόθηκαν στους φαρμακοποιούς, αλλά όχι σε ατομικές συσκευασίες όπως θα περίμεναν.

Έτσι, θα πρέπει να τοποθετήσουν τις οδηγίες και τα υλικά για τη διενέργεια του τεστ σε κάποια σακούλα προκειμένου να ξεκινήσει η παράδοσή τους σε μαθητές και καθηγητές οι οποίοι είναι πρώτοι στη λίστα.

Κάθε πολίτης δικαιούται ένα self test την εβδομάδα, τέσσερα το μήνα , για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του από το φαρμακείο. Για τα ανήλικα τέκνα τα self test θα προμηθεύονται από τους γονείς τους.

Στις παρακάτω φωτογραφίες του news.gr βλέπετε τι περιλαμβάνουν τα δωρεάν self test που έφτασαν σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου, στα φαρμακεία και η διαδικασία γίνεται με τη χρήση μπατονέτας προκειμένου να ληφθεί ρινικό δείγμα.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος