Υπόθεση Φουρθιώτη: Φάκελο στον εισαγγελέα κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας

Υπόθεση Φουρθιώτη: Φάκελο στον εισαγγελέα κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η κυβέρνηση -όπως είχε προαναγγείλει- για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς σήμερα κατατέθηκε φάκελος με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη δια των εκπροσώπων του.

«Με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες "Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ" και "Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία", προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"».

Επαναφορά των μέτρων φρούρησής του ζήτησε ο παρουσιαστής

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής προσέφυγε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς.

Στην προσφυγή του ο παρουσιαστής υποστηρίζει ότι η απόφαση, με την οποία απομακρύνονται οι τέσσερις αστυνομικοί αλλά και τα συνοδεύτηκα οχήματα που είχαν διατεθεί για την 24ωρη φρούρηση του βάζει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...