Παπαευαγγέλου: Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Παπαευαγγέλου: Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα υπολογίζονται σε 27.000 - Στο 6,8% η θετικότητα

Την ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την σταθερά αυξητική πορεία των κρουσμάτων στην κεντρική και δυτική Μακεδονία εξέφρασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία μικρή βελτίωση της εικόνας στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την κεντρική και δυτική Μακεδονία, όπου παρατηρείται αύξηση, όπως και σε Ρόδο, Άνδρο και Σποράδες. Ωστόσο, όπως είπε, αν και στις τρεις τελευταίες περιοχές η αύξηση είναι μικρή, στην κεντρική και την δυτική Μακεδονία τα κρούσματα αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Μόνο στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας αυξάνονται καθημερινά.

Όσον αφορά στο σύνολο της χώρας, η κ. Παπαευαγγέλου είπε, ότι τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε περίπου 27.000, με τα μισά να βρίσκονται στην Αττική. Ο αριθμός των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα άγγιξε τα 19.000 νέα κρούσματα, με το δείκτη θετικότητας να φθάνει το 6,8%, πάνω από το όριο του 4%. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται σε απλές κλίνες περίπου 5.200 ασθενείς, ενώ η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 45 έτη.