Σεισμός στην Πάτρα

Σεισμός στην Πάτρα

Από τις 5.30 σήμερα το πρωί έχουν γίνει αισθητές τουλάχιστον έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις

Σεισμός σημειώθηκε στην Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. νότια της Πάτρας και το εστιακό του βάθος τα 14,6 χλμ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Σημειώνεται ότι από τις 5.30 σήμερα το πρωί έχουν γίνει αισθητές στην Πάτρα τουλάχιστον έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με μέγεθος από 3,1 έως 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες συνοδεύονταν από υπόκωφη βοή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος, «βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί μία σεισμική ακολουθία, που έχει ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας. Η περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητά της και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Το news.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σημαντικούς σεισμούς στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.