Απίστευτη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο Βύρωνα – Γείτονας τους κατέγραψε σε βίντεο

Απίστευτη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στο Βύρωνα – Γείτονας τους κατέγραψε σε βίντεο

Ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη κατά την οποία συνελήφθησαν οι τέσσερις δράστες

Θρασύτατη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στο Βύρωνα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους δράστες παρά το ότι σήκωσαν στο πόδι τη γειτονιά, να συνεχίζουν απρόσκοπτοι το έργο τους, το οποίο κατέγραψε τόσο κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, όσο και γείτονας με το κινητό του από το μπαλκόνι του.

Ήταν 03:00 τα ξημερώματα, όταν οι τέσσερις δράστες στάθμευσαν το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξω από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα. Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε γείτονας με το κινητό του, ο οδηγός περιμένει μέσα στο αμάξι, ενώ οι άλλοι τρεις προσπαθούν να ξηλώσουν το προστατευτικό ρολό και αφού τα καταφέρνουν, σπάνε με βαριοπούλα την τζαμαρία.

«Μας ειδοποίησαν ότι γίνεται διάρρηξη από την Ελληνική Αστυνομία και η Άμεση Δράση με τη ΔΙΑΣ μαζί έκαναν επικίνδυνη καταδίωξη και να πάω στο κατάστημα γιατί είχαν σπάσει το ρολό και την πόρτα και ήταν ανοιχτό το μαγαζί και να’ ναι καλά οι άνθρωποι που με περιμέναν, μέχρι να πάμε εκεί και κάθισα όλο το πρωί και περίμενα απ’ έξω και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περνούσε η Άμεση Δράση να δει αν όλα είναι καλά», ανέφερε στο Mega ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, Γιώργος Παπαδόπουλος.

«Μπήκανε μέσα, εισήλθανε σπάζοντας το ρολό και την εξωτερική πόρτα, η οποία ήταν άθραυστη με βαριοπούλα και εισήλθαν στο εσωτερικό του χώρου, χωριστήκανε σε ομάδες και άρχισαν να παίρνουν τα κοσμήματα από τις εσωτερικές βιτρίνες», σημειώνει ο ιδιοκτήτης. Οι κινήσεις τους καταγράφονται από την κάμερα ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου, αλλά και από έναν γείτονα που άκουσε τον θόρυβο και βγήκε στο μπαλκόνι νομίζοντας ότι του κλέβουν το αμάξι.

Μόλις ένα λεπτό χρειάστηκαν οι τρεις διαρρήκτες, για να καταφέρουν να παραβιάσουν την είσοδο του κοσμηματοπωλείου και να μπουν στον εσωτερικό χώρο. Έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες και μάσκες, όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δύο δράστες είναι ντυμένοι στα μαύρα, ενώ ο τρίτος φοράει μια λευκή μπούργκα σε όλο το πρόσωπο. Οι κινήσεις τους είναι μελετημένες. Χωρίζονται και αρχίζουν να αδειάζουν τις προθήκες, ρίχνοντας τα κοσμήματα σε δυο μεγάλες τσάντες.

Κινηματογραφική καταδίωξη σε όλη την Αθήνα

Μετά από ένα λεπτό και με το συναγερμό να χτυπάει ακατάπαυστα μέσα στη νύχτα, πρώτος βγαίνει ο διαρρήκτης με το καλυμμένο πρόσωπο, ο όποιος βάζει μια τσάντα με τα κλοπιμαία στο πορτ-μπαγκάζ και το κλείνει για να πάρει τη θέση του στο πίσω κάθισμα. Ο δεύτερος κρατάει σηκωμένο το μεταλλικό ρολό ασφαλείας, ενώ οι άλλοι δύο βγαίνουν τρέχοντας από το κοσμηματοπωλείο.

Μόλις μπαίνουν όλοι στο αμάξι και ξεκινούν για να διαφύγουν, οι ένοικοι της απέναντι πολυκατοικίας που στο μεταξύ βλέπουν λεπτό προς λεπτό τη διάρρηξη, τους πετάνε βάζα και ποτήρια με νερό. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ακολούθησε μια επεισοδιακή καταδίωξη, με τους δράστες να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο και να συλλαμβάνονται στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει και τους τέσσερις δράστες, με τα κλοπιμαία μεγάλης αξίας να αποδίδονται όλα πίσω στον κοσμηματοπώλη, ο οποίος συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση.