Ασέλγεια κατά 13χρονου: Με αίτημα του πατέρα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του λογοθεραπευτή

Ασέλγεια κατά 13χρονου: Με αίτημα του πατέρα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του λογοθεραπευτή

Μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στην εργασία του έχοντας καθημερινή επαφή με παιδιά

Στη δημοσιότητα δόθηκαν προχθές 31 Μαρτίου τα στοιχεία του λογοθεραπευτή, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 13χρονου.

Το γεγονός ότι μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στη δουλειά του, έχοντας καθημερινή επαφή με μικρά παιδιά, ανάγκασε την οικογένεια που τον είχε μηνύσει, να προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη. Ο 56χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξη και στο εφετείο σε 7ετή κάθειρξη, για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η μητέρα του παιδιού απευθύνθηκε στον εργοθεραπευτή, στην περιοχή της Ηλιούπολης, ο οποίος ανέλαβε να βοηθήσει παρέχοντας του συμβουλευτική υποστήριξη στο πλαίσιο προγράμματος προσωπικής ανάπτυξης. Ο ίδιος, αφού μετά τις πρώτες συνεδρίες κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του παιδιού, όσο και τον γονιών του, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις κατά την διάρκεια των συναντήσεων τους, όπως αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση.

Λίγους μήνες αργότερα, ο ανήλικος αποκάλυψε την δράση του εργοθεραπευτή στον μεγαλύτερο αδερφό του, που έμενε στην Αμερική. Σοκαρισμένος από τις αποκαλύψεις ενημέρωσε τους γονείς τους οι οποίοι κατήγγειλαν τον εργοθεραπευτή στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και συνελήφθη. «Ο σκοπός της οικογένειας ήταν να δικαιωθεί ως προς τα καταγγελθέντα περιστατικά και να διαφυλαχτεί η ψυχική υγεία του παιδιού», τόνισε ο δικηγόρος οικογένειας.

Ο 56χρονος σήμερα άνδρας, οδηγήθηκε στην φυλακή για περίπου έναν χρόνο, από το 2019 έως και το 2020, οπότε και αποφυλακίστηκε με αναστολή της επιβληθείσας ποινής. Επέστρεψε στα καθήκοντα τους ως εργοθεραπευτής έχοντας καθημερινή επαφή με μικρά παιδιά. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, Κυριακή Κεραμιώτου, «ο συγκεκριμένος κύριος δεν ήταν ποτέ μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Στείλαμε έγγραφο στον εισαγγελέα και στον Άρειο Πάγο να μας ενημερώσει για το όνομα, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Ενημερωθήκαμε από τον πατέρα του παιδιού».

Ο πατέρας του ανήλικου –τότε- παιδιού προσέφυγε και πάλι στην δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα η εισαγγελία Εφετών Αθηνών να διατάξει την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας του. «Με την δημοσίευση έκλεισε ο δραματικός και βαθιά τραυματικός 7ετης κύκλος της ποινικής διαδικασίας και η πολιτεία έχει πλέον την ευθύνη για την αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων που αναδείχθηκαν από την υπόθεση αυτή» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, περιμένουν να δουν, αν θα υπάρξουν και νέες καταγγελίες για την δράση του.