Κικίλιας: Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Κικίλιας: Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωσε 51 νέες ΜΕΘ και πως το Θριάσιο γίνεται νοσοκομείο αποκλειστικά για κορονοϊό

Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, όπου ήταν παρόντες ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, έδειξε την ανησυχία τους για τη διασπορά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είπε μεταξύ άλλων : «Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη και ήδη έχω πει στον κ. Χαρδαλιά να την επισκεφτεί για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε εκεί την κατάσταση.

Η μάχη που δίνεται από δω και στο εξής έχει να κάνει με δύο τομείς. Πρέπει να προσέξουμε για να αντέξει το ΕΣΥ από το 3ο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας και μπορέσουμε να προχωρήσουμε για τις ομάδες που περιμένουν να εμβολιαστούν. Ό,τι κι αν κάνετε, όπου κι να πάτε πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές. Πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας αγαπημένων μας ανθρώπων.

Ανακοινώνω τη μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο μόνο για covid. Όλα τα άλλα περιστατικά που εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο  θα πάνε σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης δημιουργούνται 51 καινούργιες ΜΕΘ για την προσωρινή έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Για τον εμβολιασμό θα είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο. 1 691.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει μέχρι τώρα. Την 2α Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για 65-69 ετών.

Με αφορμή την επεξήγηση που θα δοθούν, πάμε για μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνίας μας. Είμαστε σε υγειονομική κρίση εδώ και έναν χρόνο. Θέλει προσοχή για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες».