Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο την Δευτέρα με ραντεβού και ψώνια αυστηρά για 3 ώρες

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο την Δευτέρα με ραντεβού και ψώνια αυστηρά για 3 ώρες

Από τις 3 Απριλίου επιτρέπονται τα σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο για άσκηση

Την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από την Δευτέρα 5 Απριλίου με click away και click in shop με ραντεβού και μήνυμα στο 13032 για ψώνια μόνο για 3 ώρες την ημέρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αφορά μεμονωμένα καταστήματα και όχι πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, με αυστηρά μέτρα προστασίας και έναν πελάτη για κάθε 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ατόμων τους 20 πελάτες ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος. Οι πελάτες θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού με το κατάστημα και να έχουν στείλει μήνυμα στο 13032.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ότι από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητο με σκοπό την άθληση σε άλλη από τον τόπο κατοικίας περιοχή, με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033. Σε κάθε αυτοκίνητο επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα.

Για την δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς είπε, ότι το ζήτημα θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, όπως και για τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα. Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε, ότι αυτή η μερική χαλάρωση των μέτρων επαφίεται στην ατομική ευθύνη του καθενός, για να αποφευχθεί η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού σε μία κρίσιμη καμπή της πανδημίας, με το σύστημα υγείας να υφίσταται τεράστιες πιέσεις.