Lockdown: Καθιστική διαμαρτυρία για την εστίαση στην Πάτρα

Lockdown: Καθιστική διαμαρτυρία για την εστίαση στην Πάτρα

Δείτε εικόνες από την συγκέντρωση στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου

Τη δική τους διαμαρτυρία και μάλιστα καθιστική στα σκαλιά της Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησαν οι καταστηματάρχες της εστίασης και της αναψυχής οι οποίοι παραμένουν κλειστοί στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Το σημείο δεν επελέγη τυχαία μια και στις σκάλες παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου, κάθε απόγευμα και ιδιαίτερα του νεαρόκοσμου, όπως μετέδωσε το thebest. Το πανό τους γράφει «Η εστίαση πεθαίνει».

Οι καταστηματάρχες διατυπώνουν μια σειρά αιτημάτων:

  1. Μαζικός εμβολιασμός για εργαζόμενους και επιχειρηματίες εστίασης
  2. Πλήρες άνοιγμα τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους με επιδότηση ιονιστών
  3. Κεφάλαια επανεκκίνησης
  4. Πλήρες ωράριο λειτουργίας, τηρουμένων πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται για την COVID-19, προασπιζόμενοι πάνω από όλα την δημόσια υγεία.

Όπως επισημαίνουν: Το σημείο επιλέχθηκε για συμβολικούς λόγους και σκοπός είναι να απευθύνουμε μήνυμα προς την πολιτεία και την κοινωνία, επισημαίνοντας την επιτακτική πλέον ανάγκη για επαναλειτουργία της εστίασης και εν γένει της αγοράς.

Κάθε μέρα βλέπουμε ότι η ανάγκη των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι τα παιδιά μας, οι οικογένειές μας, οι εργαζόμενοι μας, εμείς οι ίδιοι, για κοινωνικοποίηση και αποφόρτιση αποτελεί πλέον πλημμυρικό φαινόμενο σε όλη την χώρα.