Στην Αθήνα η βελγική αντιτρομοκρατική – Εξετάζονται σχέσεις με τον ISIS

Στην Αθήνα η βελγική αντιτρομοκρατική – Εξετάζονται σχέσεις με τον ISIS

Μετά τον εντοπισμό κυκλώματος πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων και διακίνησης μεταναστών

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και μέρες κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής του Βελγίου στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών και των βελγικών αρχών για την εξάρθρωση σπείρας που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα και διακινούσε μετανάστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 24 Μαρτίου Έλληνες αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία από τους Βέλγους συναδέλφους τους έφτασαν στη σύλληψη τριών ανδρών ιρακινής καταγωγής ηλικίας 32, 44 και 51 ετών οι οποίοι διώκονταν με διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Οι Βέλγοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας ωστόσο ήρθαν στη χώρα μας για να συμμετέχουν στην έρευνα καθώς και στις ανακρίσεις των 3 συλληφθέντων μιας και εξετάζεται ενδεχόμενη σχέση τους με το Ισλαμικό Κράτος.

Το κύκλωμα φαίνεται να είχε έδρα το Βέλγιο ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί έφτασαν στις συλλήψεις μιας και ταυτόχρονα με τις δικές τους έρευνες εξέτασαν και όλα τα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί από την πλευρά των Βέλγων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι τρεις Ιρακινοί, ηλικίας 32, 44 και 51 ετών, διωκόμενοι με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των βελγικών Αρχών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση παράνομης διακίνησης μεταναστών, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για την ταυτοποίηση μελών σπείρας, αναζητούμενων και από άλλες χώρες, για εγκληματική δράση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις διεθνώς διωκόμενοι.

Από τις αστυνομικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε διάφορες οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τριάντα ένα ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, μεγάλος αριθμός ψηφιακών μέσων αποθήκευσης, στα οποία είναι καταχωρημένες χιλιάδες φωτογραφίες ταξιδιωτικών εγγράφων, παραστατικά μεταφοράς χρημάτων από και προς ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, αποδεικτικά αποστολής δεμάτων, καθώς και μεγάλος αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων.

Όσον αφορά τα ταξιδιωτικά έγγραφα ήταν είτε πλαστά είτε καταχωρημένα ως κλεμμένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...