Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα

Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν καταγράφηκαν το πρωί σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έπεσε στους 0 βαθμούς Κελσίου. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την ίδια ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (-2), στην Έδεσσα (-1) και στο Κιλκίς (-1). Νεφώσεις με θερμοκρασίες υπό του μηδενός επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία. Το θερμόμετρο «έδειξε» το πρωί τους -2 βαθμούς σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.

Στους -4 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος το πρωί στο Νευροκόπι. Τσουχτερό κρύο επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου το πρωί το θερμόμετρο έδειξε τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Οι χιονοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο αλλά και ο παγετός που σχηματίστηκε στο οδόστρωμα καθιστούν απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και στους ορεινούς και ημιορεινούς εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους τής Καστοριάς. Το ίδιο ισχύει για την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ στο νομό Γρεβενών αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που «ανηφορίζουν» προς τα ορεινά χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας. Στην Κοζάνη αλυσίδες χρειάζονται μόνο στα 12 τελευταία χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου, στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 18ο χλμ.) και Καστανερής - Λιβαδείων (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς, καθώς επίσης σε αρκετά σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου τής Ημαθίας και της Πέλλας.