Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 – 74 ετών

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70 – 74 ετών

Πώς κλείνετε ραντεβού

Άνοιξε σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ηλικιών από 70 έως 74 ετών.  Αφορά 650.000 πολίτες, εκ των οποίων οι 110.000 είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Πώς κλείνετε ραντεβού για τον εμβολιασμό

Για να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, εφόσον ανήκετε σε ηλιακή ομάδα που εμβολιάζεται, ακολουθείτε ένα από τους παρακάτω τέσσερις τρόπους:

1) Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

Oι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται. Στη συνέχεια, λαμβάνουν άμεσα απάντηση από το EMVOLIO σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να το τροποποιήσουν το προ- κρατημένο ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

2) Απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. Έτσι, συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και προγραμματίζουν το ραντεβού τους βάσει των οδηγιών.

3) Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.

4) Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Για πολίτες που δεν έχουν ΑΜΚΑ

Όπως είπε ο υφυπουργός, υπάρχει πρόβλεψη για πολίτες του εξωτερικού που είναι για λίγους μήνες στην Ελλάδα και δεν έχουν ΑΜΚΑ, να τους δίνεται ένα προσωρινό μόνο για τον εμβολιασμό. Αυτό θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ.