Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις την Τετάρτη

Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις την Τετάρτη

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού

Σε όλη τη χώρα έχει γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς ο Μάρτιος δείχνει το… χειμωνιάτικο του πρόσωπο.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού περιμένουμε στη δυτική Ελλάδα, με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις, γενικά πιο ανοιξιάτικος ο καιρός στις περιοχές αυτές. Στην υπόλοιπη χώρα κατά διαστήματα θα συννεφιάζει και οι βροχές που περιμένουμε, αναμένεται να είναι μικρής έντασης και διάρκειας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά από τα 500-600μ και πάνω, ενώ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μεσημέρι έστω και για λίγο θα χιονίσει ακόμα και στα πεδινά. Όσο προχωράμε προς το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα θα σημειώνονται στη κεντροανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο, τονίστηκε στο Mega από τη μετεωρολόγο, Χρ. Ρήγου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 11 στα βόρεια, 12-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 μέχρι 13 στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά θα δώσουν ασθενείς βροχές και στα βόρεια του νομού, το πρωί, παροδικές χιονοπτώσεις στα 500μ υψόμετρο. Η θερμοκρασία από 4-13 με βοριάδες 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται το μεσημέρι, με μεγάλα διαστήματα με ήλιου, όμως και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά- ημιορεινά από τα 400μ και πάνω. Η θερμοκρασία από 1-10 και οι άνεμοι βόρειοι 5-7 μποφόρ.