Lockdown: Γιατί ανοίγει η αγορά με 3.000 κρούσματα ενώ έκλεισε με 1.300

Lockdown: Γιατί ανοίγει η αγορά με 3.000 κρούσματα ενώ έκλεισε με 1.300

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πολλές απορίες έχει προκαλέσει το άνοιγμα των καταστημάτων με πάνω από 3.000 κρούσματα όταν το lockdown που βρίσκεται σε ισχύ είχε επιβληθεί με 1.300 κρούσματα.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε η Κ. Μακρή, στις 11 Φεβρουαρίου τα καταστήματα έκλεισαν με 1.327 κρούσματα, ενώ σήμερα 19 Μαρτίου, με την απόφαση πλέον να ανοίξουν να δείχνει ειλημμένη, τα κρούσματα είναι 3.073.

Κυβερνητικές πηγές δικαιολογούν το «παράδοξο» του ανοίγματος των καταστημάτων και άλλων δραστηριοτήτων επισημαίνοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα το άνοιγμα των κομμωτηρίων και η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο δεν επιβαρύνουν την υγειονομική κατάσταση, ενώ η «εκτόνωση» με μέτρα κρίνεται επιβεβλημένη. Όπως υποστηρίζουν το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή τη συγκυρία είναι οι επισκέψεις σε σπίτια, λόγω έλλειψης άλλης δυνατότητας. Επισημαίνουν επίσης ότι ανοίγει ο καιρός και «δεν μπορείς να κρατήσεις τον κόσμο μέσα».

«Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να ξανα - αλλάξουν ούτε τα μέτρα ούτε τα επιχειρήματα» κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχολιό της.