Κορονοϊός: Την άλλη εβδομάδα η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Κορονοϊός: Την άλλη εβδομάδα η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής με ραντεβού

Η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτή την Παρασκευή 19 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Το λιανεμπόριο εξετάζεται να ανοίξει στις 29 Μαρτίου με sms στο 13032, με χρονική ισχύ 3 ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, ή με click away/click in shop. Σύμφωνα με το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών που εξετάζει η κυβέρνηση στις 22 Μαρτίου προβλέπεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο», να ξεκινά στις 21:00 αντί για τις 19.00.

Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση δύο εβδομάδων του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες.

Επίσης, εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6  στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.