Η Πέμπτη φέρνει βροχές στα βορειοανατολικά και ήλιο στην υπόλοιπη χώρα

Η Πέμπτη φέρνει βροχές στα βορειοανατολικά και ήλιο στην υπόλοιπη χώρα

Η πρόγνωση του καιρού για το επόμενο τριήμερο

Με… άγριες διαθέσεις θα ξεκινήσει ο καιρός την Πέμπτη (18/3), αφού θα υπάρξουν με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε αρκετό ήλιο, θα είναι μια καλή μέρα αρχικά, αλλά από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με βροχές μέτριας έντασης, οι οποίες θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια.

Μάλιστα στο νότιο Ιόνιο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής νοτιοδυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τη νύχτα πρόσκαιρες καταιγίδες και περιμένουμε και κάποιες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει στα επίπεδα των τελευταίων ημερών, φτάνοντας τους 14-15 στα δυτικά, 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 14-16 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου, όπως ανέφερε το δελτίο καιρού του Mega.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Ενώ σε εντάσεις δε θα ξεπεράσουν και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τα 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία από 6-16 και οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μέρος της ημέρας θα είναι ηλιόλουστο. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα δώσουν βροχές ασθενείς μέσα στην πόλη και μέτριας έντασης στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 4-13 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Ας περάσουμε και στην Παρασκευή , με βροχές στην Πελοπόννησο και στα βόρεια και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι θα σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά στο πρώτο κομμάτι της ημέρας, δηλαδή μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4-6 και στα νότια 7 μποφόρ, μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Και ο νοτιάς θα ανεβάσει λίγο τη θερμοκρασία στα νότια με 19 βαθμούς και 14-17 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά και βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4-6 και στο Ιόνιο και 7 μποφόρ. Θερμοκρασιακά η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δυο, με περισσότερο κρύο το Σάββατο στα βόρεια και 13 βαθμούς η μέγιστη, 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές και 21 βαθμούς στην Κρήτη.