Εγκαίνια στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας

Χωρίς τα απρόοπτα και τις δοκιμασίες της περυσινής χρονιάς, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα με τη φωταγώγηση των 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων, τα οποία δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση σπουδαστές.

Το δέντρο μπορεί να μην θύμιζε σε τίποτα τα παραδοσιακά δέντρα, αλλά ήταν ουσιαστικά μία κυλινδρική οθόνη προβολής, στην οποία προβάλονται χριστουγεννιάτικες φιγούρες, σε μία εναλλακτική προσέγγιση, που παρουσιάστηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε στην ομιλία του: "Φίλες και φίλοι, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τον παλμό της γιορτής σε περισσότερες περιοχές της πόλης. Εκτός από το Σύνταγμα φωταγωγούνται οι πλατείες Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου. Επιπλέον, 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγοί δίνουν γιορτινό ραντεβού με τους πολίτες και τους κατοίκους της Αθήνας σε 16 γειτονιές της πόλης, καθώς και στα 13 κέντρα Πολιτισμού, που οργανώθηκαν για τις μέρες αυτές".

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνουν μουσική, θεατρικά δρώμενα και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.