H λιχουδιά που δεν πρέπει να βάζουμε στο στόμα μας

H λιχουδιά που δεν πρέπει να βάζουμε στο στόμα μας

Παρά τη νοστιμιά της, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία

Τι τρώνε άραγε οι ειδικοί και παραμένουν υγιείς; Και τι αποφεύγουν για να μη βάλουν την υγεία τους σε κίνδυνο;

Πολλά και διάφορα, θα πει κανείς, καθώς η υγιεινή διατροφή απορρίπτει πολλές από τις λύσεις της καθημερινότητας για τους περισσότερους.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν υπάρχουν φαγώσιμα που δεν είναι από μόνα τους καλά για τον οργανισμό μας. Και τα περισσότερα μάλιστα είναι και πεντανόστιμα.

Η διατροφολόγος Chelsey Amer έχει ένα τέτοιο κατά νου: το συσκευασμένο ποπ κορν που βάζουμε στα μικροκύματα για να συνοδεύσουμε μια βραδιά ταινίας στο σπίτι.

«Αντισταθείτε», λέει, «άνοιξα μια φορά μια τέτοια συσκευασία ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων και δεν έχω ξαναφάει έκτοτε!».

Η ίδια επισημαίνει πως αυτό το ποπ κόρν έχει πολλά πρόσθετα και χημικά για τη γεύση, την ίδια ώρα που είναι και ένα προϊόν που έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Αν θέλουμε ποπ κορν, οφείλουμε να φτιάξουμε το δικό μας από καλαμπόκι.

Ο διατροφολόγος Jamie Logie συμβουλεύει μάλιστα να αποφεύγουμε και το ποπ κορν που πωλείται στους κινηματογράφους. Μια μεγάλη συσκευασία περιέχει πάνω από 1.000 θερμίδες, αλλά και 40 γραμμάρια λίπους.

Υποδεικνύει επίσης πως το καλαμπόκι του συσκευασμένου ποπ κορν δεν είναι καλής ποιότητας, συνήθως είναι γενετικά τροποποιημένο τρόφιμο, και περιέχει φυτικά έλαια (ελεύθερες ρίζες). Ακόμα και η συσκευασία θεωρείται επιβλαβής, περιέχοντας οξέα που επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας.