Κορονοϊός: Εισήγηση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Κορονοϊός: Εισήγηση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες

Σε άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away από τις 22 Μαρτίου φέρεται να καταλήγουν οι ειδικοί

Το κλείσιμο όλων των μονάδων εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φέρεται να κρίνουν σκόπιμο, να ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, ακόμη και στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού και ιδιαιτέρως των μεταλλάξεων του, οι οποίες φέρεται να πλήττουν ιδιαιτέρως άτομα νεότερης ηλικίας. Η Επιτροπή συστήνει να εφαρμοστεί πανελλαδικά η μέθοδος της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών.

Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το ζήτημα της σταδιακής επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την επαναλειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, δηλαδή την παραγγελία μέσω ίντερνετ ή τηλεφωνικά και την παραλαβή του προϊόντος έξω από το κατάστημα με ραντεβού.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή εισηγήθηκε να μπουν από το πρωί του Σαββάτου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου του υγειονομικού χάρτη οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Κιλκίς, Λέσβου και Χαλκιδικής και οι Δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.