Λάρισα: Άστεγοι 360 μαθητές – Ακατάλληλο λόγω σεισμού ένα ακόμη σχολείο

Λάρισα: Άστεγοι 360 μαθητές – Ακατάλληλο λόγω σεισμού ένα ακόμη σχολείο

Το σχολείο χτίστηκε το 1925

Σημαντικά προβλήματα για τη συνέχιση της σχολικής χρονιάς προκάλεσε ο σεισμός σε δύο σχολεία. Πέραν του 3ου δημοτικού σχολείου Λάρισας ακατάλληλο κρίθηκε και το δημοτικό σχολείο Φαλάνης από τα ειδικά κλιμάκια, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Αυτό σημαίνει πως 120 μαθητές στη Λάρισα και 140 στη Φαλάνη, θα πρέπει να βρουν νέα στέγη για να συνεχίσουν τα μαθήματα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το 12/θέσιο Δημοτικό Φαλάνης βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Φαλάνης 10 χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας. Το σχολείο χτίστηκε το 1925.

Αποτελείται από δύο κτήρια. Ένα πέτρινο και ένα μεταγενέστερο. Το σχολείο διαθέτει μεγάλο προαύλιο, γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϋ. Έχει αίθουσα ΤΠΕ με σύγχρονα υπολογιστικά μηχανήματα, καθώς και ένα μεγάλο γυμναστήριο που χρησιμοποιείται και ως αίθουσα εκδηλώσεων.

Ως το μοναδικό δημοτικό σχολείο της Φαλάνης συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος μαθητών από την Φαλάνη και το Δασοχώρι και αρκετές χρονιές τα τμήματα των μαθητών ξεπερνούν τους 300 μαθητές.

Το δημοτικό σχολείο Φαλάνης εντάσσεται στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και οι μαθητές διδάσκονται επιπλέον τα εξής μαθήματα: ΤΠΕ (πληροφορική – τεχνολογία), Εικαστικά, Θεατρολογία, Μουσική, Αγγλικα, Γαλλικά και Γερμανικά. Τα μαθήματα τελειώνουν στις 13:15 το μεσημέρι.