Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του «Ινδιάνου»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του «Ινδιάνου»

Ο 30χρονος ελληνοϊρακινός ήταν αυτός που έριξε τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια

Τέσσερα άτομα είναι ήδη στα χέρια των αρχών κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων την περασμένη Τρίτη 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Ο ένας από αυτούς ο 30χρονος ελληνοϊρακινός που φέρεται να «γκρέμισε» τον αστυνομικό από τη μηχανή, αφού είχε κάνει σπριντ 100 μέτρων, ο λεγόμενος «Ινδιάνος» από την Αστυνομία, φαίνεται πως συνελήφθη μετά από μαρτυρία ενός 58χρονου ελαιοχρωματιστή, που ανήκει στον οικογενειακό του κύκλο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η σημαντική μαρτυρία του 58χρονου άνδρα οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου.

«Είχα ραντεβού στην Πλατεία Νέας Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Συγγρού, είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. . Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και αν θα κάνουν επεισόδια; Εκείνος μου απάντησε "γιατί, θα με δώσεις;". Και εγώ του απάντησα "ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς". Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό» αναφέρει στη μαρτυρία του ο 58χρονος.

Μαζί του ήταν ένα άτομο, φίλος του, που τον αποκαλεί Πόντιο, που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.


Η ΕΛ.ΑΣ άκουγε ζωντανά από το κινητό του τον 23χρονο την ώρα της επίθεσης

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε o ένας εκ των τεσσέρων συλληφθέντων, ο 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί λοιπόν άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.