Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ποιοι είναι οι 4 βασικοί συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ποιοι είναι οι 4 βασικοί συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Η Αστυνομία αναζητά τουλάχιστον άλλα 10 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και χούλιγκανς

Οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας και άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλέστηκε το Μεga, οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» το βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση τουλάχιστον 10 ακόμη ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή χούλιγκανς, που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για δύο-τρεις από αυτούς, ενώ «κλειδί» θεωρούνται οι τηλεφωνικές κλήσεις στα κινητά των ήδη συλληφθέντων και ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, από τους οποίους ο ένας ανήκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι άλλοι τρεις είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων. Ένας από τους τρεις τελευταίους είναι ο 30χρονος ελληνοϊρακινός, ο οποίος εργαζόταν σε αποθήκη μεγάλης εταιρείας στη Μαγούλα και ήταν αυτός, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έριξε τον αστυνομικό από την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα.

Ο 30χρονος είχε συλληφθεί την 1η Ιουλίου 2018 για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς και είχε οδηγηθεί τότε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας. Ο εντοπισμός του έγινε με βάση την κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα, ότι ήταν αυτός που επιτέθηκε πρώτος στον αστυνομικό. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο 30χρονος υποστηρίζει, ότι είναι αθώος και ότι αυτός που τον κατονόμασε, είναι συγγενής του που βρέθηκε συμπτωματικά στη Νέα Σμύρνη.

Αναφέρει ακόμα, ότι με τον συγγενή του που τον υπέδειξε, έχουν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές. Υποστήριξε, τουλάχιστον αρχικά, ότι ποτέ δεν πήγε στη Νέα Σμύρνη και ότι τις κρίσιμες ώρες βρισκόταν στην αποθήκη του καταστήματός του και μετά πήγε σε γήπεδο μπάσκετ της περιοχής για να παίξει.

Οι τρεις άλλοι εντοπίστηκαν μετά από λάθη που διέπραξαν στη διάρκεια της επίθεσης. Ο ένας εκ των τριών έχασε το πορτοφόλι του την ώρα της επίθεσης και εντοπίστηκε. Οι άλλοι δύο φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν κάνει και αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημαντικό λάθος, πιθανόν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και σε άλλο σημείο, που εκμεταλλεύτηκε η Αστυνομία.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 23χρονος, ανήκει σε ομάδα αντιεξουσιαστών, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 και φέρεται σύμφωνα με την Αστυνομία να έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 επιθέσεις και ακτιβιστικές ενέργειες σε γραφεία βουλευτών, ενώ συμμετείχε και σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν αναγγείλει μέσω διαδικτύου, ότι θα συμμετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη. Σε κείμενο δε που ανήρτησαν πριν από λίγες ώρες στο διαδίκτυο, αναφέρονται σε απαγωγή του 23χρονου από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κάνοντας λόγο για αναίτια σύλληψη.