«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: Το περιστατικό που τον σημάδεψε

«Λύγισε» ο Σπύρος Μπιμπίλας: Το περιστατικό που τον σημάδεψε

«Έχω αφήσει εγγράφως που θα πάει η στάχτη μου»

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. Είμαι υγιής, έχω ζήσει πολύ και καλά. Θα αφήσω το θέατρο μόνο αν δεν μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου. Δεν είχα πλάτες ούτε γνωστούς, αλλά έτρεχα από το πρωί ως το βράδυ. Δεν ένιωσα ποτέ ότι δεν είχα δουλειά» δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε συνέντευξή του στην Ελεωνόρα Μελέτη.

«Ένα περιστατικό μου έχει κοστίσει πάρα πολύ. Όταν ήμουν μικρό παιδάκι, με είχε στείλει η μαμά μου να αγοράσω ψωμί από την γωνία. Την ώρα που το κρατούσα. Είναι κάτι που με βασανίζει. Πέρασε ένα παιδί με καρότσι και μου ζήτησε να του δώσω λίγο και δεν του έδωσα. Από τότε με έχει στιγματίσει. Το θυμάμαι κάθε φορά» είπε συγκινημένος,.

«Φοβήθηκα μην μου πει η μαμά μου γιατί έκοψα το ψωμί. Αυτήν την εικόνα δεν μπόρεσα να την ξεπεράσω ποτέ. Έχει γίνει πριν από 60 χρόνια. Από αυτό που δεν έδωσα τότε, θέλω να δίνω τώρα» πρόσθεσε.

Ο γνωστός ηθοποιός τόνισε ότι ο θάνατος δεν τον φοβίζει, καθώς όπως είπε, γεννήθηκε μέσα σε αυτόν.

«Γεννήθηκα μέσα στον θάνατο. Μέσα σε ένα γραφείο κηδειών της προγιαγιάς μου που είχε χάσει 6 παιδιά. Ήταν ένας ήρωας απίστευτος. Έλεγε “μα δεν πεθαίνει και κανένας;”. Παίζαμε κρυφτό μέσα στα φέρετρα. Γαλουχήθηκα μέσα σε αυτό. Κατάλαβα ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό» είπε.

Και συνέχισε: «Είμαι κατά των νεκροταφείων. Πιστεύω ότι αυτά πρέπει να είναι χώροι αναψυχής. Έχω αφήσει εγγράφως που θα πάει η στάχτη μου. Σε ένα μικρό εκκλησάκι στον Προφήτη Ηλία στη Γλυφάδα και από πάνω θέλω να μου βάλουν ένα δεντράκι, μία αροκάρια».